Je winkelwagen is momenteel leeg!
Lees hieronder meer over onze bonen. Welke beschikbaar zijn om zelf te proeven, kan je terugvinden in onze webshop.
Tasting notes: uitgebalanceerde body, fruit, intens, bitterzoete chocola
De Guatemala Antigua Pastoral koffiebonen behoren tot de mooiste bonen die Guatemala aan koffie te bieden heeft. De rijke vulkanische bodem, de lage vochtigheid, veel zon en koele nachten, leveren een koffie die tot de top behoort. Deze Guatemala Antigua Pastoral is vermaard om zijn lichtvoetige, fruitige frisheid en intense, bitterzoete chocoladegeur. Hints van boter en karamel en een licht spoor van ceder geven deze klassieke bourbon cup zijn heldere en evenwichtige karakter.
Guatemala is één van de grotere koffieproducerende landen in Centraal-Amerika en wordt alom geroemd om zijn perfecte condities voor koffieteelt. Huehuetenango, Coban, Fraijanes en Antigua zijn de vier belangrijkste koffiegebieden. Deze ‘Guatemala Genuine Antigua Pastoral’ komt uit Antigua; het gebied dat van deze vier misschien wel de meest gewaardeerde koffie voortbrengt.
Tasting notes: gebalanceerde aciditeit, mooie stevige body, nootachtige afdronk toetsen van chocolade, rood fruit en karamel
Deze Red Catuai bonen zijn van heel hoge kwaliteit. Het is een fijne zachte koffie met een goede uitgebalanceerde aciditeit, mooie stevige body, met een aangename nootachtige afdronk en heeft toetsen van chocolade, rood fruit en karamel.
Deze bonen komen rechtstreeks van de Fazenda Arema zonder tussenpersonen. De plantage wordt gerund door een Braziliaans/Belgische koppel Euller en Martine. Ze runnen de koffieplantage met veel passie en gedrevenheid om zo de beste kwaliteit te kunnen aanbieden. Na de oogst worden de zakken bonen naar België gestuurd en komen ze aan in onze koffiebranderij.
Cerrado is een savanne-achtig gebied in het Centraal Westen van Brazilië. De koffiebessen worden geplant in grote rijen zoals een wijngaard op een rijke vulkanische grond. De regio Cerrado is wereldwijd erkend als herkomstgebied van koffie van hoge kwaliteit.
Tasting notes: smaken van melkchocolade en noten met citrustoets
In een koffiebes groeien normaal gesproken 2 koffiebonen. Deze 2 bonen zitten tegen elkaar aan in een bes waardoor een zijde van de koffieboon altijd wat platter is en de andere zijde wat ronder. Soms komt het wel eens voor dat er maar één boon in de koffiebes zit. Dit boontje is dan klein en rond van vorm en wordt een “peaberry” genoemd. Peaberries zijn altijd een heel stuk kleiner en smaller dan “normale” koffiebonen. Deze variëteit is zeer gewild in Japan. Volgens velen is de smaak geconcentreerder omdat de boon de voedingstoffen niet heeft moeten delen met de andere pit. In deze koffie vindt u smaken terug van melkchocolade en noten met een citrustoets
Professionals gebruiken de cupping methode om een beoordeling aan koffiebonen te geven.Met een score onder de 80 punten vallen de bonen onder ‘reguliere koffie’. Scoren de bonen boven de 80 punten, krijgen ze de naam ‘specialty coffee’. De kwaliteit van specialty coffee ligt dus ontzettend hoog. Wanneer de experts de koffiebonen beoordelen, nemen ze een aantal belangrijke elementen mee zoals smaak, body, zoetheid etc.
Cerrado is een savanne-achtig gebied in het Centraal Westen van Brazilië. De koffiebessen worden geplant in grote rijen zoals een wijngaard op een rijke vulkanische grond. De regio Cerrado is wereldwijd erkend als herkomstgebied van koffie van hoge kwaliteit.
Tasting notes: pompelmoes, rode bes, zwarte thee, cacao, rode appel, sterfruit, ananas en walnoten, frisse fruitige body, gemiddelde zuurtegraad, lange afdronk. De boon is een Red Bourbon variëteit (rode koffiebes)
Deze koffie komt uit de streek Kayanza. Ze groeien op de hoogste bergen in het noorden van Burundi op vulkanische grond gelegen op 1750-1900 meter. Deze bonen zijn van de variëteit Red Bourbon Arabica. In deze koffie vindt u smaken terug van pompelmoes, rode bes, zwarte thee, cacao, rode appel, sterfruit, ananas en walnoten. Hij heeft een frisse fruitige body, gemiddelde zuurtegraad en een lange afdronk.
Professionals gebruiken de cupping methode om een beoordeling aan koffiebonen te geven.Met een score onder de 80 punten vallen de bonen onder ‘reguliere koffie’. Scoren de bonen boven de 80 punten, krijgen ze de naam ‘specialty coffee’. De kwaliteit van specialty coffee ligt dus ontzettend hoog. Wanneer de experts de koffiebonen beoordelen, nemen ze een aantal belangrijke elementen mee zoals smaak, body, zoetheid etc.
Burundi is een veelbelovend koffieland, omdat je er exclusieve en bijzondere koffies kunt drinken. De koffie groeit op vulkanische gronden en kenmerkt zich door een vaak donkere en pittige koffiesmaak zonder bitter te worden. Als espresso zijn de koffies uit Burundi met hun pittige smaak dan ook zeer geschikt. De Dohorerabarmyi bonen komen uit de streek Kayanza. Ze groeien op de hoogste bergen in het noorden van Burundi op vulkanische grond gelegen op 1750-1900 meter. Deze bonen zijn van de variëteit Red Bourbon Arabica.
Tasting notes: lage aciditeit, toch krachtig, prikkelend, een tikje wild, sterke, enigszins rokerige aroma’s, aarde en karamel
De klinkende naam van de India Monsooned Malabar heeft alles te maken met zijn unieke bewerkingsproces. Die dankt deze koffie namelijk aan de Monsoonwind waaraan de bessen worden blootgesteld. Dat laatste gebeurt in speciale opslagruimtes waar de bessen worden bewaard in afwachting van de moesson. Zodra deze begint te waaien, worden de zijkanten van de opslagruimtes geopend zodat de vochtige wind de kans krijgt langs de koffie te circuleren. Hierdoor zwellen de bonen op en krijgt de koffie zijn milde, vochtige geur. Het regelmatig omkeren van de koffie gedurende een periode van 12 tot 16 maanden geeft de bonen hun bleek gouden teint. De smaaksensatie van ‘Monsooned’ bonen is een koffieverhaal apart. De smaak heeft een lage aciditeit, maar is toch krachtig, prikkelend en een tikje wild. Perfect voor liefhebbers van sterke, enigszins rokerige aroma’s met aarde en karamel achtige smaken.
Professionals gebruiken de cupping methode om een beoordeling aan koffiebonen te geven.Met een score onder de 80 punten vallen de bonen onder ‘reguliere koffie’. Scoren de bonen boven de 80 punten, krijgen ze de naam ‘specialty coffee’. De kwaliteit van specialty coffee ligt dus ontzettend hoog. Wanneer de experts de koffiebonen beoordelen, nemen ze een aantal belangrijke elementen mee zoals smaak, body, zoetheid etc.
De klinkende naam van de India Monsooned Malabar heeft alles te maken met zijn unieke bewerkingsproces. Die dankt deze koffie namelijk aan de Monsoonwind waaraan de bessen worden blootgesteld. Dat laatste gebeurt in speciale opslagruimtes waar de bessen worden bewaard in afwachting van de moesson. Zodra deze begint te waaien, worden de zijkanten van de opslagruimtes geopend zodat de vochtige wind de kans krijgt langs de koffie te circuleren.
Tasting notes: Citroen, zwarte bes en caramel
De Supremo boon behoort tot de klassiekers der bonen! De ideale combinatie tussen zoet en zuur. De smaaknuances van citroen geven de koffie een zekere aciditeit/frisse zurigheid, de zwarte bes zorgt voor de zoete toets de karamel maakt het smaakpallet rond maar deze koffie is voor liefhebbers van zuur/aciditeit in de koffie.
Professionals gebruiken de cupping methode om een beoordeling aan koffiebonen te geven. Met een score onder de 80 punten vallen de bonen onder ‘reguliere koffie’. Scoren de bonen boven de 80 punten, krijgen ze de naam ‘specialty coffee’. De kwaliteit van specialty coffee ligt dus ontzettend hoog. Wanneer de experts de koffiebonen beoordelen, nemen ze een aantal belangrijke elementen mee zoals smaak, body, zoetheid etc.
Na Brazilië is Colombia de grootste koffieproducent van Zuid-Amerika, en staat daarmee op nummer 3 op de wereldranglijst. Het bijzondere van Colombia als koffieland, is dat er van noord tot zuid koffie groeit. In de regio’s rondom het berggebied groeien de koffieplanten op grote hoogte in de schaduw van bananenplanten en guavebomen. Deze bieden bescherming tegen de hoge temperaturen en stevige winden. Daar er koffie door heel Colombia groeit, geeft de diversiteit van de gebieden iedere koffie zijn unieke cup-karakteristieken. Dit maakt dat het koffielandschap van Colombia sinds 2011 op de Werelderfgoedlijst staat.
Tasting notes: Voor elke goesting wat wils, maar dit is vooral onze eigen smaak. Een gebalanceerde koffie zonder uitgesproken aciditeit of bitters, met een voldoende diepe smaak.
Hiervoor blenden we bonen van verschillende continenten en koffieplanten, met een verschillende smaakpallet, om tot een evenwichtige koffie te komen voor het brede publiek.
Copyright 2024 – Vodcat Koffiebranderij
Vodcat Koffiebranderij
Ossenblokstraat 5, 2140 Borgerhout
Rodeheide 115, 3980 Tessenderlo
info@vodcat.be
+32 (0)471 99 43 17
BTW BE 0777.607.725